Vuosi 2016 - menestystä, uusi seura ja kansainvälisiä kokemuksia
23.12.2016 14:45 Uutiset / Pääsivusto

Sievi FS haluaa toivottaa yhteistyökumppaneilleen, faneilleen, muille joukkueille sekä lajiystäville hyvää joulua ja onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 2017!

Vuosi 2016 on ollut Sievi Futsalin osalta menestyksekäs, upea ja vaiherikas. Futsal-liigan runkosarjan voiton Sievi jakoi tasapisteillä (53) Ilves FS:n kanssa. Sievi oli kuitenkin runkosarjan voittaja maalieron turvin. Runkosarjan pistepörssissä viiden parhaan joukossa oli kolme Sievin pelaajaa: Nikola Erceg toinen, Rami Tirkkonen kolmas ja Joni Pakola viides.


Pudotuspeleissä puolivälierissä kohdattiin Ruutupaidat, joka kaatui kolmannessa ratkaisevassa ottelussa. Välierissä kohdattiin Espoon GFT, joka kaatui vasta neljännessä ottelussa. GFT voitti ensimmäisen ottelun, Sievi voitti loput kolme ja pääsi täten finaaleihin toistamiseen.

Finaaleissa huhti-toukokuun vaihteessa kohdattiin Suomen menestyksekkäin futsalseura Tampereen Ilves FS. Sievi siirsi kotiottelunsa finaaleiden ajaksi Sievin monitoimihallista Ylivieskan jäähalliin. Jäähallissa nähtiinkin upeat tapahtumat, kun molempia otteluita oli paikanpäällä seuraamassa yli 800 katsojaa. Nämä finaaliottelut palkittiin Futsal-gaalassa kauden futsaltapahtumana. Näistä otteluista jälkimmäinen televisioitiin ja se nähtiin YLE TV2 kanavalta suorana lähetyksenä. Myös ratkaiseva finaali nähtiin samaiselta kanavalta. Finaaleissa Sievi Futsal oli Ilvestä parempi voitoin 3-1 ja toukokuun ensimmäinen päivä Sievi pääsi nostamaan ”poikaa” toistamiseen ja sai oikeuden osallistua UEFA Futsal Cupiin, johon osallistui muiden maiden mestareita. Sievi haki järjestelyoikeutta UEFA Futsal Cupin esikarsintakierrokselle Ylivieskaan.

Pudotuspelien pistepörssin viiden parhaan joukossa oli jälleen kolme Sievin pelaajaa: Pakola toisena, Tirkkonen kolmantena ja Juho Alasuutari neljäntenä.


Kesäkuussa saatiin kuulla uutinen, että futsal toiminta siirtyy FC YPAn alaisuudesta Jokilaaksojen Futsalin tuki ry:lle. Täten kaikki aiempi futsal-toiminta ja Futsal-liiga -lisenssi siirrettiin FC YPAlta Jokilaaksojen Futsalin tuelle.

Heinäkuussa saatiin varmuus siitä, että elokuun puolenvälin paikkeilla Sievi FS sai järjestettäväkseen UEFA Futsal Cupin esikarsintakierroksen, joka pelattiin Ylivieskan jäähallissa. Turnauksen arvonta pidettiin heinäkuun alkupäivinä UEFAn päämajassa.

Elokuussa turnaus toi Ylivieskaan useita eri kansallisuuksia ja näkyvyyttää kaupunkiin. Joukkueita saapui kolmesta eri maasta: Georgiasta, Maltalta ja Skotlannista.

Sievi FS pelasi ensimmäiset viralliset ottelunsa Ylivieskan jäähallissa ja vielä kansainväliset sellaiset. Vaikka turnauksesta jäi jatkopaikka saamatta, meni se järjestelyiden osalta hyvin. Turnauksen ”finaaliottelussa” kohtasivat Sievi FS ja georgialainen Tbilisi State University. Ottelu päättyi lopulta TSUn hyväksi 5-4 ja georgialaiset etenivät Main roundille.


Syyskuun alkupuolella pelattiin Futsal Super Cupin ottelu, jossa kohtasivat Suomen mestari ja Futsal Cupin mestari. Ottelu pelattiin Sievin monitoimihallissa, johon vastustajaksi saapui GFT, Espoosta. Ottelu päättyi espoolaisten 6-8 voittoon.

Tasan kaksi viikkoa Super Cupin ottelusta, pyörähti kotimainen Futsal-liiga käyntiin. Sievi FS matkusti ensimmäistä kertaa uuden seuran alaisuudessa Futsal-liiga otteluun Jyväskylään KaDyn vieraaksi, josta lähti voittojuna kulkemaan, eikä se pysähtynyt kertaakaan vuoden 2016 loppuun mennessä.


Joulutauolle siirryttäessä, Sievi FS:n miesten edustusjoukkue on Futsal-liigan runkosarjan kärjessä, voitettuaan kaikki ottelunsa. Naisten edustusjoukkue JoFu on naisten Futsal-liigassa runkosarjan viimeisellä sijalla yhdellä voitolla ja tasapelillä.

Sievi FS U21 on U21 Futsal-liigassa B-lohkon johtaja neljällä voitolla, yhdellä tasapelillä ja häviöllä. Sievi FS U21 pelaa myös miesten alueellista Futsal Kolmosta, jossa pelaavat myös Sievi FS II ja III.

Kolmosessa Sievi FS III on runkosarjan toinen, Sievi FS II kolmas ja Sievi FS U21 neljäs.


Seuraava kotiottelu on 21.1.2017 Raahen liikuntahallissa. Silloin vastustajaksi saapuu Leijona Futsal. Ottelu alkaa klo 16. Futsal on parasta paikanpäällä, tervetuloa!


   
Lisää uutisia
Sievi FS II
«  Heinäkuu   »